На 27 юни в Епископската базилика на Филипопол пловдивската публика ще

...
На 27 юни в Епископската базилика на Филипопол пловдивската публика ще
Коментари Харесай

“Дни на музиката в Балабановата къща” представя три концерта


На 27 юни в Епископската базилика на Филипопол  пловдивската аудитория ще има неповторимия късмет да се наслаждения на концерта  „ Световни звезди на една сцена с млади гении “  с присъединяване на американското сопрано Елизабет Поуп, пианистката Виктория Василенко и перкусионното дуо Аглея Канева и Александър Вичев.

Според критиците Елизабет Поуп има прозрачност на тона, акуратност и лекост на звукоизвличане, присъщи на артистите от Златната епоха на операта.

Виктория Василенко е една от най-изявените и харизматични български пианистки, лауреат на Първа и специфична премия от влиятелния Международен конкурс „ Джордже Енеску “ в Букурещ, Румъния и повторен притежател на наградата „ Кристална лира “ за най-хубав млад реализатор.

Талантливото перкусионно дуо Аглея Канева – Александър Вичев (възпитаници на НУМТИ „ Добрин Петков “ и на изтъкнатия педагог Пенчо Пенчев) са лауреати на редица национални и интернационалните състезания и непроменяемо печелят сърцата на публиката при всяка своя изява.

На 28 юни в Балабановата къща  ще звучи красива музика за флейта и пиано в осъществяване на едни от най-известните македонски актьори – Страшо Темков и Елена Атанасовска.

На 29 юни , още веднъж в духовното пространство на емблематичната Балабанова къща, в обичайния концерт  „ Прочути камеристи “  своето интерпретаторско майсторство ще показват Кремена Оксенкруг – цигулка, Атанас Кръстев – виолончело и Мартина Табакова – пиано.

Международният фестивал „ Дни на музиката в Балабановата къща “ е част от Културния календар на Община Пловдив и се реализира с поддръжката на Община Пловдив, Министерство на културата, Фондация Музикартисимо.

Билети за концертите онлайн в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концертите.

 https://www.eventim.bg/bg/bileti/svetovni-znamenitosti-i-mladi-talanti-plovdiv-episkopska-golyama-bazilika-645401/event.html

https://www.eventim.bg/bg/bileti/strasho-temkov-elena-atanasovska-plovdiv-balabanova-kshcha-643451/event.html

https://www.eventim.bg/bg/bileti/prochuti-kameristi-plovdiv-balabanova-kshcha-643452/event.html
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР